Seuran esittely

Hämeenlinnan Tarmon suunnistusjaosto on Hämeenlinnan suurimman yleisseuran yksi seitsemästä toimivasta jaostosta. Muita ovat yleisurheilu, pyöräily, lentopallo, keilailu, voimailu, karate ja aikuisurheilu jaostot.

Suunnistusjaoston toimintaa ohjaa johtokunta puheenjohtajan kanssa. Johtokunnan yhteystiedot löytyvät Jaosto 2016-sivulta.

Suunnistusjaostossa on jäseniä reilu sata, joista kilpailulisenssin lunastaneita vuonna 2015 oli reilu 20.

Suurinta menestystä jaostolle on tuonut Eero Tuuteri. Vuonna 2011 Eero voitti Unkarin Pecsissä H90 sarjassa kaksi MM-kultaa.  Eerolla on tältä vuosituhannelta jo useita muitakin MM-mitaleitakin. Pääosa seuran kilpailuissa käyvistä jäsenistä on veteraanisarjalaisia, myös lasten ja nuorten sarjoissa sekä naisten yleisessä sarjassa on viime vuosina nähty Tarmolaisia suunnistajia. 2015 parhaiten menestynyt suunnistaja oli Pekka Kerkola usealla SM-mitali- ja plakettisijoillaan.

Jaoston suunnistajille ominaista on hyvässä yhteishengessä liikkuminen ja kisaileminen. Vuosittain Venlojen ja Jukolan lisäksi on käyty perheviesteissä niin Halikossa kuin 25Mannassakin. Vuonna 2016 on jälleen suunta kohti Ruotsia.

Suuri osa jaostolaisista on sellaisia, jotka eivät käy kilpailuissa. Tämä erittäin tärkeä osa hyvää porukkaamme mahdollistaa vuodesta toiseen kilpailujen ja torstairastien järjestämisen, lasten suunnistuskoulun ohjaamisen ja tahdikkaan ja reippaan jumpparyhmän muotoutumisen. Lisäksi pelastuspalvelutoiminnassa ollaan aktiivisesti mukana. Vuosittain Tarmon kuntorasteilla liikkuukin keskimäärin lähes 300 suunnistajaa/ tapahtunma!

Tarmon toiminnan periaatteena ovat kasvatuksellisuus, monipuolinen liikunta sekä  kilpailutoiminta. Seurassa on mahdollisuus liikkua harraste- liikunta ja kilpaurheilutasoilla.

Tervetuloa mukaan toimintaan!