Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet on julkaistu 06.06.2018. Viralliset kilpailuohjeet on luettavissa kilpailukeskuksen tulostaululla. 

Mikäli näihin ohjeisiin tulee merkittäviä muutoksia, niistä tiedotetaan tällä sivulla.

Päivitykset 12.6. klo 12.
- 2 lähdön viitotuksen väri Kelta-sininen
- lisätty tuomarineuvoston kokoonpano


 

Kilpailuohjeet
Hämeen avoin AM- keskimatka,
HOK ja Häme Cup 12.6.2018 Hattulassa

Tämä kilpailuohje on alustava. Lopullinen kilpailuohje nähtävänä kilpailukeskuksessa.

1. Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia lisäohjeita.

2. Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Hannu Lähteenmäki
Ratamestari: Mika Laitamäki
Tulospalvelun johtaja: Tapio Haikama
Lähtö 1: Kalevi Kuusisto
Lähtö 2: Reija Haikama
Tiedottaja: Hannu Lähteenmäki, puh 0405748242, hannu@hameenlinnantarmo.fi
Kilpailukeskus: Jari Jä̈rvinen

Kisaravintola: Mirja-Liisa Laakso- Lä̈hteenmäki
Ensiapu: Nina Laitamäki
Kuulutus: Mikko Lepistö
Kilpailun valvoja: Tapani Koskelaa, HlS

Tuomarineuvosto:
pj Saara Oripelto Kalvolan Keihäs
jäsen, Ari Hiiri Hauhon Sisu
jäsen, Pekka Palttala Turengin Sarastus

3. Kartta ja rastimääritteet

Kilpailukartta on IOF:n normien mukainen. Mittakaava 1: 10000, H/D 45 ja vanhemmat  1:7500. Käyräväli 5 m, kartta tulostettu Granossa  06/2018. Kartoitus: Harri Lehtimäki. Kartan pohjoisviivat painettu sinisellä.

Sarjassa H21A on käytössä kaksipuoleinen kartta, kartankääntö rastilla 6.

Kartan koko on H/D12TR ja H/D10RR A5, muilla sarjoilla A4. Kartat ovat muovikotelossa. Rastimääritteet ovat sekä kartoissa että irralliset (omat kiinnitystarvikkeet).

Kilpailumaaston  vanha kartta on nähtävillä kilpailukeskuksessa ilmoitustaululla ennen ensimmäistä lähtöä. Kilpailukartta on nähtävillä lähtökarsinassa.

4. Maastokuvaus

Hyväkulkuista kangaspohjaista metsää, jota hallitsee Linnavuori ja sen ympäröimä supikko. Alueella on suuria korkeuseroja. Maastossa on paljon riistaeläinten aikaansaamia karttaan merkitsemättömia uria, jotka alkavat ja päättyvät yllättäen. Rasteja maastossa runsaasti, tarkista koodi.

5. Info

Vuokratut Emit-kortit noudetaan infosta. Kaikki ilmoittautumisia, poisjääntejä, lähtöaikoja ja Emit -kortteja ym. koskevat asiat hoidetaan infopisteessä.

6. Lähtöluettelot

Ensimmäinen lähtö klo 18.00. Lähtöluettelot ovat sarjoittain nähtävillä tulostaululla ja lähdöissä. Tarkista, että Emit -korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa.

Lähtöluettelot ovat nähtävissä 10.6. lähtien Hlt:n nettisivuilla: http://hlt.sporttisaitti.com                                                                                                                                                                                                                            

7. Kilpailunumerot  ja emit –tarkistuslipukkeet
Kaikissa sarjoissa käytetään rintanumeroita.  Numerot ovat kilpailukeskuksessa (omat hakaneulat). Kilpailunumerot kerätään pois maalissa.

Emit -kortin tarkistuslipukkeet ovat kilpailukeskuksessa.

8. Leimausjärjestelmä ja mallirasti

Emit -leimaus. Vuokrakortit palautetaan kilpailun jälkeen infoon. Palauttamattomasta Emit -kortista veloitetaan 60 euroa. Mallirastit ja Emit -kortin tarkistus (0-leimasin) ovat opaspaalun vieressä kilpailukeskuksessa.

9. Lähdöt

Sarjat, ratapituudet, rastien määrä ja lähtöpaikat erillisen taulukon mukaisesti.

Lähtöviitoitukset lähtevät opaspaalulta. Lähtöviitoitusta on noudatettava. Lähtöön 1 on valkoinen -viitoitus (700m) ja lähtöön 2 kelta-sininen viitoitus (300m).  Kuntosuunnistuksen  lähtö on 2. lähdössä.

Lähtö1:n ohjeet

Emit-kortin numeroa ei tarkisteta. Huolehdi, että kilpailet lähtöluettelon mukaisella kortilla! Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua kilpailukorttia, suoritus hylätään (lajisääntö 11.518). Muista Emit-kortin tarkistuslipuke.

Lähtöjärjestelyt:

4 min: Kilpailija kutsutaan lähtöön
3 min: Emit-kortin nollaus
2 min: Kilpailija voi tutustua mallikarttaan
1 min: Kilpailija siirtyy kartoille.

Lähtöhetki: Kilpailija ottaa kartan ja lähtee. K-piste on merkitty rastilipulla ja sinne johtaa viitoitus. Lähdöstä myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu toimitsijalle ja toimii sitten toimitsijan antamien ohjeiden mukaan.

Erityisohjeita lasten lähtöön (Lähtö 2)

5 min ennen lähtöä: Kuulutetaan lähtöaika ja nimet ja tarkistetaan numerot.
RR- ja TR-sarjojen mallikartat ratoineen ovat nähtävissä.

H/D 12, H/D14 sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä.

4 min ennen lähtöä: Lähtöajan ja emit-kortin numeron tarkistus

3 min ennen lähtöä: Emit-korttien nollaus. 

2 min ennen lähtöä:
RR -suunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan.
TR -suunnistaja tutustuu mallikarttaan, jossa on hänen ratansa.

H/D 12, H/D14 sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä (kartassa K-piste on merkitty ja se on samalla lähtöpaikka).

1 min ennen lähtöä:
RR -suunnistaja tutustuu saamaansa karttaan ja rataan.
TR -suunnistaja ottaa kartan ja tutustuu rataansa.
H/D 12, H/D14 sarjojen kilpailijat ottavat karttansa ja tutustuvat rataan.

Lähtöhetki: Kilpailijat lähtevät maastoon.

RR-viitoitus on merkitty maastoon maassa kulkevalla valkoisella muovinauhalla. Sarjan H/D 8 RR ensimmäinen rasti on RR2. RR ratojen risteyskohdassa on opastaja.

Viimeisellä rastilla on kaksi rastipukkia, joilla kummallakin voi leimata. Toisessa rastipukissa on RR-tunnus ja toisessa muiden sarjojen numerotunnus. Rasti on sama kaikkien muiden sarjojen kanssa. Maalissa leimataan maalileimaus.

Viitoituksen välittömässä läheisyydessä on muitakin kuin tukireitin ja rastireitin rasteja, joten muista tarkistaa koodi aina ennen leimausta. Väärällä rastilla leimaaminen ei haittaa, jos leimaat kaikilla oman ratasi rasteilla oikeassa järjestyksessä. Rastireitillä puuttuvasta leimasta kilpailija saa 10 minuuttia lisäaikaa.

10. Maali

Viimeisiltä rasteilta on viitoitus maaliin, matkaa noin 200 m. Viimeinen rasti on yhteinen kaikilla sarjoilla, myös rastireitillä. Viimeisellä rastilla on kaksi rastipukkia, joilla kummallakin voi leimata. Toisessa rastipukissa on RR-tunnus ja toisessa muiden sarjojen numerotunnus.

Kaikissa sarjoissa kilpailusuoritus päättyy maalileimaukseen.

Karttoja ei kerätä maalissa. Muista, että sääntöjen mukaan kartan näyttäminen toiselle kilpailijalle ennen suoritusta on kiellettyä!

Väliaikatulosteen saa maaliin tullessa. Itkumuuri on maali-/tulostoimiston yhteydessä. Tulokset nähtävissä tulostaululla sekä kilpailun jälkeen http://hlt.sporttisaitti.com  

11. Keskeyttäneet

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat toimitsijoille keskeytyksestä.

12. Kielletyt alueet

Kilpailukeskusta ympäröivä maasto on kiellettyä aluetta muilta, paitsi kilpailusuoritustaan toteuttavilta. Kielletyillä alueilla tavattujen suunnistajien suoritus hylätään. Verryttely sallittu vain lähtöviitoituksella.

13. Palkinnot

H21A ja D21A-sarjojen sekä alle 14-sarjojen palkinnot jaetaan kuulutettuna. Muiden kilpasarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta kunkin kilpailusarjan tulosten selvittyä. Sarjan palkintojen noudettavuus ilmoitetaan tulostaululla. Rastireitti-sarjoissa kaikki kilpailijat saavat osallistumispalkinnot maaliintulon yhteydessä.

Sarjakohtaiset palkittavien määrät ilmoitetaan tulostaululla.

14. Opastus ja pysäköinti

Opastus tiistaina klo 16.00  Parolan keskustasta alkaen tien 3051 ja Merventien risteyksestä. Ajoaika pysäköintiin opastukselta noin 10 minuuttia. Navigointiosoite Merventie 647, Hattula.

Matkustajat voivat nousta autosta kilpailukeskuksen läheisyydessä (500 m ) ja kuljettaja siirtää auton pysäköintiin n. 900 m.  Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen n. 1400 m. Poistuttaessa voi kuljettaja hakea auton ja lastata valmiina olevat matkustajat  vastaavasti purkupaikalta kyytiin.

Pysäköintimaksu 2 euroa suoritetaan infoon, mistä saa pysäköintilipukkeen. Noudattakaa liikenteen ohjausta.

15. Pukeutuminen, pesytyminen ja WC:

Pukeutuminen tapahtuu kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa. Pesua ei ole järjestetty. WC: t ovat kilpailukeskuksessa.

16. Ensiapu

Ensiapupaikka on kilpailukeskuksessa.

17. Kisaravintola

Kisaravintolassa on tarjoilla kahvia, juotavaa, sämpylää ja pullaa.

18. Seurateltat

Seuratelttoja saa pystyttää vain yleisölle varatulle alueelle.

19. Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistajat ilmoittautuvat ja maksavat karttamaksun 6 € infoon. Infossa ilmoitetaan nimi, emit –kortin numero tai lainataan emit- kortti. Matkat A-rata 5 km ja B-rata 3 km. Radat nähtävänä infossa. Ilmoittautuessa saadaan osanottolipuke (johon kirjoitetaan suunnistajan nimi) sekä numero. Lipuke annetaan lähdössä valvojalle. Kartan saa kuntosuunnistuksen lähdöstä, jonka jälkeen ei enää saa poistua lähtöpaikalta.

Kuntosuunnistuksen lähtö tapahtuu lähdön 2 läheisyydestä, johon on matkaa 300 metriä.

Kuntosuunnistukseen on mahdollisuus lähteä klo 18.15-19.15. Lähtö tapahtuu leimaamalla 0- leimasimessa. Tarkista, että lähtöleimasin välähtää ainakin neljä kertaa.

Kuntosuunnistajat tulevat normaalisti maaliin. Maalissa on maalileimasin, joka pysäyttää ajanoton. Tulokset nähtävissä tulostaululla sekä kilpailun jälkeen http://hlt.sporttisaitti.com

HUOM! Kuntosuunnistuksessa ei saa käyttää sellaista Emit-korttia, jota on käytetty tässä kilpailussa tai aikaisemmin tässä tapahtumassa!

Toivotamme hyvää kilpailua!

Hämeenlinnan Tarmo, suunnistusjaosto