Ratamestarin ennakko

Tämän vuoden Hämeen ja Päijät-Hämeen aluemestaruus yökilpailut juostaan Parolan Rietoon maastossa.  Kangaspohjainen harjumaasto mahdollistaa sopivat yösuunnistusradat.  Kilpailualueen kulkukelpoisuus on kauttaaltaan hyvää, eniten hidastusta aiheuttaa suppa-alueen paikoin suuret korkeuserot.

Kilpailussa käytettävä kartta on Harri Lehtimäen käsialaa vuodelta 2012. Karttaan tehdään elokuun kuluessa Harrin toimesta kasvillisuus- ja polkukuvauksen päivitykset.

Lyhyemmät radat kiertävät tasaisemmassa kangasmaastossa ja pidemmät radat suuntaavat Linnavuoren supikkoon. Ratapituudet noudattelevat pääsääntöisesti edellisenvuoden AM-kilpailujen ratapituuksia. H21 sarjassa on alustavasti 7,7km ja 13 rastia, voittoajan ennustan olevan noin 50 min.

Arki-illan kilpailun sujuvuus pyritään varmistamaan riittävällä ratamäärällä, eli maastossa on ainakin ratojen alkupuolella lähekkäin useita rasteja.

Alueen kartta vuodelta 2012.

Hämeenlinnassa 15.8, ratamestari.

Mika Laitamäki
 


 

Kuvia kisamaastosta

Alla muutama kuva kilpailumaaston miellyttävistä osista. Kauttaaltaan ei maasto näin hyväkulkuista ole, mutta myöskään hidasta maapohjaa ei juurikaan ole.

Kuusikangasta.
Mäntykangasta .
Sekametsää.