Ratamestarin jupinat

PDF-tiedostoPANSSARIURA.pdf (1.2 MB)
Ratamestarin lisäinformaatio panssariurista.

Maasto, kartta, radat... 9.8.2017 ajatuksia

Alue on melko poikkeava moneen muuhun urarikkaaseen maastoonkin nähden. Täällä aikanaan piti  olla SM-fisukisa, joka silloisen ratamestarin (nyt valvoja) näkemyksellä siirrettiin Aulangolle ja Hattulan perukoille. Syykin on hyvä, urakuvausta ei pysty tekemään niin että se olisi varmasti oikea kisahetkellä.

Olemme siis Panssariprikaatin alueella. Aluetta käyttää niin jaloin liikkuva siviilihenkilöstö ulkoilualueena, kuin sotilaat jalan, pyörin ja moottoripelein. Viimeisimpiä on sitten kaksipyöräisistä raskaisiin telakalustoihin. Ja tuosta kaikesta johtuen kyseisen alueen uraston kunto ja käyttötila muuttuu päivittäin. Jos on ajettu isoilla laitteilla paljon sadekelillä on tiedossa ryppyistä polkua. Jos on kuivan kelin taistelua treenattu on väylät sileitä ja oikeinkin nopeita, siis jos edelleen on ollut kuivaa muutama päivä.

Hämeenlinna on ollut elokuussa sateisin paikka suomessa. Muutamassa päivässä on tullut yli 100mm vettä. Olen tuolla ajanut vähän joka puolella sateillakin, näilläkin keleillä reittiä pääsee mukavasti ajelemaan. Pakko ei ole kuralätäkön kautta ajaa, kaikki voi kiertää läheltä. Nyt oli päivä aurinkoista moni näistä vaunu-urista oli jo lähes asvaltin veroista.

Joten on vähän tuurissaan mitä on odotettavissa. Kuivaa ja erittäin vauhdikastakin vai märkää ja ... Mutta paljon mahtuu reitille joka kelillä mukavaa neulaspolkua ja asvalttiakin joka keskimatkan rata tapaa ainakin muutaman metrin. Ja osalla reittejä on teknistä polkuakin tarjolla. Eikä ole pelkkää tasamaata...

Rastit on juurutettu tiedostoon ja kartta on ehkä viimeisellä mallillaan nyt kun aikaa on vielä 11 päivää ajeluun. Mutta tänäänkin oli uusia uria tehty, esteenä polulla olleita puita kadonnut niin että purut oli enää jäljellä jne. Joten jännityksellä odotellen pitääkö karttaa vielä alkaa päivittämään vai mennäänkö tällä.

Kartta on suunnistuskartan ja pyöräsuunnistuskartan välimaastossa. Pohjana on suunnistuskartta, joka on "käännetty" MTBO kielelle ja yksinkertaistettu pysu-tarpeisiin, mutta polkukuvaus on normaalista suunnistuskartasta. Poikkeuksena on panssariurasto, josta tulee erillinen ohje. Nuo ovat kuvattuina ajouran merkillä. 

Mutta hyvät pyöräsuunnistuksen ystävät, nyt on aika lähteä valmistautumaan SM-kisoihin, jotka kohta ovat tulollaan. Täällä pääsee makuun sprint- ja keskimatkan reiteille. Ja pääsee alueelle jonne muuten ei ole asiaa mennä, ainutkertaista siis siinä mielessä. Ja ehkä poikkeuksellisia reitinpätkiä saattaa osua useallekin reitille, vaikkapa panssarivaunusillan ylitys jos uskaltaa tai reitti sinne ohjaa. Myös kuntosuunnistus on ohjelmassa.

 

Tulkaahan urille, kuiville tai kurille! Valvoja Repa on niin loistavasti mentoroinut urakkaani että radoista saattaa joku jopa tykätä... toivottavasti. Jatkoa kun saattaa täälläpäin olla tulossa tulevina vuosina.

 

t:Teppo, ratamestari