Hämeenlinnan kaupunkirogaining 26.3.2023

Viides Kaupunkirogaining on järjestetty. Kiitokset osallistujille! 
 

Perinteistä keväisempi ajankohta toi yllättäen lumella höystetyn suunnittelutehtävän. Radoittaja oli päätynyt ratkaisuun, jossa joutui pohtimaan lähteäkö keräämään pisteitä Vanajaveden vesistön länsipuolelta vai suuntaako kohti Hämeenlinnaa. Kolmen tunnin sarjassa kumpikin valinta tuotti tasapisteet: Matti Hiltunen (Hämeenlinnan suunta) ja Jeremy Palmer (länsipuoli) keräsivät saman määrän pisteitä täysin erilaisilla reiteillä. Pyöräilijöillä ja viiden tunnin kulkijoilla olikin sitten mahdollisuus yhdistellä molempia alueita. Järjestäjä toivoo reittejä vertailtavaksi Liveloxiin. 

Järjestäjinä laadimme tapahtumiin ohjeet, joita odotamme osallistujien noudattavan. Ohjeilla järjestäjä pyrkii huolehtimaan sekä osallistujien turvallisuudesta että alueen asukkaiden ja maanomistajien kunnioittamisesta. Ohjeita noudattamalla tapahtumia voidaan todennäköisemmin jatkossakin järjestää. Kaupunkirogainingissa on vuosittain korostettu selviä kiellettyjä maastonosia: rautatie, moottoritie sekä vesistöt. Lisäksi tontit ja pellot kuuluvat kiellettyihin alueisiin. 

Sunnuntain tapahtumassa em. ohjeita ei kaikkien osalta valitettavasti noudatettu. Tonttivihreällä kulkemisesta on joitakin havaintoja, joista osa varmasti tahattomiakin. Myöskään pellot eivät välttyneet kulkemiselta, mm. rastien 147-168 välisellä pellolla oli useammat jäljet.

Räikein välinpitämättömyys oli rautatien ylittäminen rastin 136 läheisyydessä. Rautatien ylittäminen on paitsi vaarallista, myös laitonta (https://vayla.fi/vaylista/rataverkko/turvallisuus/miksi-rautatiella-ei-saa-liikkua). Tämän vuoksi hylkäsimme yhden joukkueen jälkikäteen. Lisäksi saavutettu aikahyöty ohjeiden vastaisista ratkaisuista on epäreilua niin muita osallistujia kuin järjestäjiäkin kohtaan. 

Jatketaan rogainingin harrastamista Hämeenlinnassa vastuullisesti ja reilun pelin hengessä taas syksyllä!


 

 

Parin vuoden tauon jälkeen järjestetään V Kaupunkirogaining. Koronavuodet ovat tuoneet pieniä muutoksia suunnitelmiin: nyt suunnistetaan aikaisempaa myöhempään, jolloin on mahdollista poiketa myös lähialueiden maastossa. Keväisemmästä ajankohdasta huolimatta tapahtuman luonne säilyy. Samoin muut järjestelyt noudattavat aikaisempia vuosia.

Tapahtuman kutsu.

HUOM! Muutos kilpailukutsuun.

Useiden kyselyjen rohkaisemana päätimme tehdä periaatteellisen muutoksen. Tähän tapahtumaan voi osallistua myös soolona. Aikaisempina vuosina olemme pitäneet kiinni joukkuetapahtumasta, mutta nyt koitetaan toisella tavalla. Palautteen perusteella sitten katsotaan palataanko 2024 takaisin vanhaan. 

Ne joukkueet, jotka ovat jo ilmoittatuneet tapahtumaan ja haluavat ”jakaantua” yksilöiksi laittakaa sähköpostia mika@laitamaki.fi, niin päivitän ilmoittautumisenne. 

Tervetuloa nauttimaan Rogainingista!


 

V Kaupunkirogaining järjestetään Janakkalan Turengissa. Tapahtuman keskuksena toimii Turengin koulu, pysäköinti koulun parkkipaikalla. Opastus rastilipuin Lammintien ja Haltiantien risteyksestä.

Koululla käytettävissä sisätilaa suunnitteluun ja peseytymistilat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Opastus rastilipuin Lammintien ja Haltiantien risteyksestä.