Ratamestarin kommentit

Järjestyksessään II Wanaja-sprintti luo jo perinteen vuosittaisesta sprinttikilpailusta Hämeenlinnassa. Tapahtuman ajankohta hakee vielä vakituista paikkaansa kalenterissa. Nyt nähdään kiinnostaako sprintti vielä SM-kilpailujen jälkeen rivakkana valmistautumisena Jukolan ja Venlojen viesteihin.

Sprinttiratojen suunnittelu on mukavaa puuhaa laiskistuvalle ratamestarille. Maastokisoissa saa (joutuu) kulkea metsässä pitkiä lenkkejä maastoon ja rastipisteisiin tutustuen. Etenkin tämänvuotisessa sprintissä liikutaan ratamestarin kannalta lähes optimiolosuhteissa, sillä arkiliikkuminen tapahtuu kilpailumaaston läpi. Maastoa voi siten tarkastella päivittäin myös ratamestarin ”lasien” läpi.

Valittu kilpailumaasto soveltuu sprinttisuunnistukseen erittäin hyvin ja on tarjonnut miellyttävän tehtävän ratojen suunnitteluun. Ratamestarin tavoitteena on tarjota rytminvaihtoa ja reitinvalintaa edellyttävät radat. Kilpailun jälkeen sitten nähdään, kuinka ratamestariryhmä on onnistunut.

Tarjoamme kilpailijoille mahdollisuuden verryttelykarttaan ennen tapahtumaa. Karttoja saa infosta ja ”maasto” vastaa hyvin kilpailumaastoa. 

Ratamestariryhmän puolesta 26.5.2022.

Mika Laitamäki