Arkisto 2014

Mailin tulokset

Sunnuntaina 2.11. pidetyn SisuTarmon mailin tulokset löytyy täältä. Ratamestarina toimi Mikko Lepistö.


 

Tarjolla myös "erilaisia" rastipisteitä.

Rogaining 1.11.2014 Parolassa, klo 12.00

Tarmo järjestää viimevuoden tapaan marraskuun alussa kuntosuunnistus Rogaining -tapahtuman. Pyhäinpäivänä lauantaina 1.11. pidettävässä tapahtumassa on kaksi sarjaa 1h ja 2h.

Tapahtuman keskuspaikka on Suontaan kartanon aluella, käytettävissä myös sisätiloja.

Lisätiedot tapahtuman sivuilta. mm alustavat ohjeet (linkki).

Tervetuloa!


 

HauSin ja Tarmon seurapäivä 2.11 Ilamossa ja Aulangon ulkoilumajalla

Aloitetaan Mailin suunnistuksella Ilamossa. Kisakeskus Ilamontien varressa noin 5km päässä Aulangontieltä. Erillistä opastusta ei ole.

Osoite on suunnilleen Ilamontie 500, Hattula.  Ilmoittautumiset , verryttelyt, venyttelyt, herkistelyt ja myöhästymiset klo 13:30 alkaen.


Mailin lähtöajat määräytyvät iän, sukupuolen ja rankitason perusteella. Ensimmäinen lähtijä lähtee klo 14:00 ja voittaja on se, joka tulee maaliin ekana. Matka noin 1.6km.

Mailin yhteydessä lapsille oma varttimaili. Tämä on tarkoitus viritellä siten, että parinvuoden takainen vaunujengi pystyy kanssa osallistumaan.

Mailin maastoa ei voi tänä vuonna liikaa hehkuttaa. Kulkukelpoisuus ja näkyvyys männikkökankaalla on suorastaan erinomainen. Melkein parasta hämäläistä maastoa. Karttaa on osittain ajantasaistettu viikko sitten ja korkeuskäyrät natsaavat nätisti.

Päivä jatkuu saunomisella Aulangon ulkoilumajalla noin klo 15. Naisten saunavuoro ensiksi ja sen jälkeen miesten saunavuoro. Miehet voivat mailin jälkeen tehdä juoksulenkin ja juosta ulkoilumajalle.

Saunan jälkeen ruokailua, kaffetta ja palkintojenjaot. Ruokailu noin klo 16 alkaen.

Ruokailujen järjestelyjen ja karttojen määrän arvioinnin johdosta, Ilmoittautukaa Mikolle tai tähän linkkiin keskiviikkoiltaan mennessä:

http://doodle.com/xgnyvf9m9anxcfww


Terveisin

Mikko ja Tapsa


 

Olympialaisten perinnemaastojuoksu 24.9.2014


Tulokset


 

Yhteislähdön alun putkiosuuden jälkeen "perhoset" heittelivät porukan ympäri mäkeä.

Yökuppia YÖsuunnistus kelissä Leveämäellä

26 urhoollista kokoontui nauttimaan ratamestari Teppo Valtosen toteuttamista radoista maanantana 22.9. Isomman osanottaja joukon jarruna taisi olla perinteinen "Karanojan" yökupin keli, kunnon vesisade ja lämpötila +4.

Tulokset ja väliajat.

Ensiviikolla yökuppi jatkuu maanantaina HlS:n isännöidessä tapahtumaa.


 

1952 OLYMPIALAISTEN 5-OTTELUN MAASTOJUOKSU

Hämeenlinnan Ahveniston urheilukeskuksessa juostaan 1952 Olympialaisten perinnemaastojuoksu keskiviikkona 24.09. klo 18.00.

Ilmoittautuminen paikalla 17.30. alkaen, 5.- euroa/ henkilö. Aika otetaan Emit kortilla, joten jos omistat sellaisen, ota mukaan. Lainakortteja saa järjestäjältä. Lähdöt väliaika- lähdöllä omaan tahtiin.  Matka 4 kilometriä. Tule ajoissa paikalle ettei pimeys haittaa loppupään lähtijöitä.

1952 – ottelun Suomen juoksussa muodostivat Lauri Vilkko, Olavi Mannonen ja Olavi Rokka. Muut ottelijat olivat V.Platan, E. Vanninen ja varamiehenä Arvo Vilhunen.

Suomen joukkue saavutti 5-ottelussa pronssia. Juoksun voitti USA:N Mc Arthur ajalla 14.30, Mannonen 4. 14.44, Vilkko 8. 14.45 ja Rokka 11. 15.53. Sen aikaisilla poluilla ja varusteilla kovia aikoja.

Järjestelyistä vastaa Hämeenlinnan Tarmon suunnistusjaosto/ Hämeenlinnan Hitaat. Ratamestarina Hannu Lähteenmäki.


 

Kuntorastit Kahtoilammilta 18.9.2014

Upea syksyinen ilta keräsi mainiot 255 kuntorasteilijaa Ahveniston maastoihin. Ratamestarina Tapio Haikama. Tulokset löytyvät kuntorastien tulossivuilta.

Tarmon kuntorastit on tämänkauden osalta pidetty. Osallistujia viidessä tapahtumassa oli yhteensä 1339, eli tapahtumakohtainen keskiarvo 267. Kiitos osallistujille.

HämeenSanomien kuntorastit jatkuvat vielä 9.10 saakka.  Muistakaa myös Yökuppi, seuraava tapahtuma maanantaina 22.9.  

Tarmon suunnitelmissa on järjestää kelien salliessa kuntorastityyppinen Rogaining (viimevuotisen tapahtuman tiedot) . Alustavana ajankohtana marraskuun 1. päivä. Lisäinfoa myöhemmin. 


 

Yökuppi käynnistyy Kalvolasta 15.9.2014 

Myös tänä syksynä pääsee pimeään metsään HämeenSanomien yökupissa.  Viiden tapahtuman sarja käynnistyy Kalvolan Keihään toimesta 15.9 Iittalassa. Tarmon järjestämä tapahtuma on vuorossa maanantaina 22.9.  

Yökupissa on tarjolla 2km, 4km ja 6km radat, lisämausteena ratakohtainen pistetilasto. Tapahtuman maksut kuten Torstairasteilla.

Tulokset ja pistetilanne Yökupin sivuilta.

Lamput lataukseen ja rohkeasti yörasteille!


 

Junnujen harkkakisojen 27.8.2014 tulokset

Harkkakisojen tulokset löytyvät täältä.


 

Illan ensimmäiset maaliintulijat.

Tiistairastit Karanojannummella 15.7.2014

Tiistairastit suunnistettiin 15.7. Karanojannummen uudella kartalla. Kauniin sään vallitessa rasteja etsi yli 300 kuntosuunnistajaa, joista Emitillä kirjautti itsensä tuloksiin 281.

Tarmo kiittää kaikkia osallistujia !


 

Hyväksytty suoritus.

 

 

213 suunnistajaa kuntorasteilla.

Juhannuksen läheisyyden vuoksi keskiviikona 18.6. pidetyille rasteille osallistui Parolan Rietoon maastossa yli 200 kuntoilijaa. 

Kuntorastien tulokset ja väliajat löytyvät tutusta paikasta (Tulokset).

Riihimäen alueen rastit ovat kesätauolla, joten seuraavina viikkoina on Hämeenlinnan alueella tarjolla kahdet viikoittaiset rastit.


 

 

Torstairasteilla 319 osallistujaa 22.5.2014

Upeassa kevätsäässä sai 319 osallistujaa nauttia Moreenin maastosta. Kansallisten jäljiltä maastossa oli paljon "ylimääräisiä" rasteja, mikä aiheutti normaalia enemmän hylkäyksiä. Koodit kannattaa tarkistaa myös kuntorasteilla.  Tulokset ja väliajat.

Tarmon ASKIII -päättyi myös kuntorastitapahtumaan. ASK -kurssilaisia toivotaan täyttämään palautelomake ASK-sivuilla. Hyvää rastikesää kaikille!

Seuraavat Torstairastit järjestetään Helatorstaina HlS:n toimesta Suvipielisen kartalla.


 

Tarmon kansallinen 18.5.2014

Kansalliset järjestettiin kevään toistaiseksi upeimman kelin suosiessa tapahtumaa. 460 osallistujan lisäksi kuntosuunnistus keräsi 55 osallistujaa.

Tulokset, väliajat ym.  kisasivuilla.

Toukokuussa 2015 Tarmo järjestää Aulangon kulttuurimaisemassa Sibelius-sprintin. Tervetuloa ensi vuonna uudestaan!


 

ASK III vauhdissa

Aikuisten suunnistuskoulu kokoontui maanantaina 12.5 jo kolmannen kerran. ASKIII on kerännyt reilut 20 suunnistuksesta kiinnostunutta aikuista.  Ahveniston maasto tarjosi hyvät puitteet reitinvalintojen, kompassinkäytön ja korkeuskäyrien tulkinnan harjoitteluun.  

Ensiviikolla ASKIII jatkuu kaupungin eteläpuolella Moreenin alueen maastoissa. Harjoituksessa päästään hyödyntämään Tarmon kansallisten kilpailujen rasteja.


 

Aikuisten suunnistuskoulu kokoontui 12.05.2014 Ahvenistolle.

Tarmon kansallinen 18.5.2014

Suunnistusjaoston kevään suurin ponnistus eli kansalliset kilpailut lähestyvät. Järjestelyt etenevät suunnitellusti ja  aikataulussa.

Maanantaina 5.5. kokoonnuttiin tulevaan kilpailukeskukseen ratojen koejuoksuja varten.  Koejuoksujen perusteella odottavissa on rytmitystä sisältävät radat mukavakulkuisessa mänty- ja kuusikangasmaastossa.

Kisat järjestetään Moreenin teollisuusalueella ja kilpailukeskus on rakennettavalla katupohjalla. Autojen pysäköintiin on tarjolla päällystettyä pihaa ja tietä.

Lisätiedot kisoista ja ratamestarin tarjoama historiapaketti kisasivuilla.

Ps. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista torstaihin 15.5. saakka


 

Kuntorasti kausi käyntiin kauniissa kevätsäässä

Ennakkoveikkailujen mukaisesti tämän vuoden Hätilän ampumaradan rastit järjestettiin viime vuotta paremmassa säässä. Rankkasateen ja ukkosen sijasta 276 suunnistajan joukko sai nauttia aurinkoisesta kevätsäästä. 

Hämeen Sanomien arvontapalkinnon voittivat: Reima Veijalainen, Tuomas Kivelä, Essi Metsälä, Raakel Pauna, Roni Nokelainen.  

Hämeen Sanomien Torstairastit jatkuvat ensi viikolla Hauholla Hankalan maastossa. Tarmon osalta seuraavat rastit ovat 22.5. kansallisten rasteilla. Tulokset kuntorastien sivuilla.


 

Ilamonvuoren jylhät maisemat odottavat suunnistajia.

Tarmon HämeenSanomien kuntorastikausi käynnistyy

 

Tarmo järjestää torstairastit 24.4.2014 Hätilän ampumaradalta. Pisimmät radat (7,8 ja 5,8km) suuntaavat kohti Ilamonvuoren jylhiä maisemia.  Lyhemmät radat (4km A, 4kmB ja1,9km) on suunniteltu maaston tasaisempiin osiin.

Keväinen Hätilä on kulkukelpoisuuden osalta parhaimmillaan, kevät on ollut myös veden suhteen suosiollinen ja maastosta pääsee pois lähes kuivilla tossuilla.

Uskomme, että viime vuoden Hätilän rastien kaltainen ukkosmyrsky ei tule toistumaan.

Tervetuloa!


 

Tarmon päivää vietettiin juhlavasti

 

Tarmon päivänä (6.3) vietettiin seuran toimistolla juhlava hetki, kun paljastettiin Eero Tuuterin seuralle lahjoittamista suunnistuksen veteraanien MM-mitaleista tehty muistotaulu.  Taisto Jurvasen käsialaa oleva muistotaulu sai arvoisensa paikan Tarmon toimiston seinästä.